MOSpore_Outdoor Pool Overview

Mandarin Oriental, Singapore

St Legere re-developed the outdated pool & deck, while adding new event and lounge areas which increased restaurant, bar, and event revenue; repaying for the investment within 1.5 years.

___________________

Teaming up with BUZ Design, Hong Kong, St Legere Design International (St. Legere) was challenged with upgrading the tired and very oudated swimming pool and pool area of Mandarin Oriental Hotel, Singapore, into a new dazzling experience. The mandate was to ‘freshen up” this area, but we went beyond that and created spectacular attraction. The Ownership realized that increasing the initial budget to achieve the concept would be worth it… and in the end paid for itself in about 16 months. This was due to arranging new and exciting food and beverage venues and experiences.

The pool area is positioned on top of a shopping mall and cinemas, which limited any structural changes. We realized that instead of having only raised planters scattered about, raising entire portions of the decks into terraces would be the optimum solution. This allows creation of the pool’s wet deck with a 900mm cascade into the original portion of the pool, a focal feature as viewed by the existing restaurant. For any hotel operation, concern for easy service to the pool and function areas would be a key part of the layouts. Accordingly, discrete service corridors primarily hidden from guests allowed for an overall superior guest experience.

The success of this upgraded design was evident by an important guest at the neighboring Ritz Carlton seeing the Mandarin Oriental Pool, thinking it was part of the Ritz’s pool. When going to the pool at the Ritz, she was disappointed and Ritz Carlton arranged for her to use our new Mandarin Oriental Pool.

Photo Sources :
– Dennis Selinger
– J Lee

Location: Singapore

Type: Urban Hotel

Project Size: High-rise urban hotel of 468 guestrooms

OTHER PROJECTS